“Hai cu noi la vânătoare !!!  Dacă iubești eclipsele…”

8-20 decembrie 2020

            Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” Deva a luat parte la evenimentul Total Solar Eclipse, coordonat la nivel internațional de către Uniunea Astronomica Internationala(UAI), Comisia C1-Educatia prin Astronomie si Dezvoltare, la nivel național fiind organizat de către Colegiul  Tehnologic  „Grigore Cerchez ” din Bucureşti și  Școala Gimnazială nr. 168 din Bucureşti.

Activitățile desfășurate în unitatea de învățământ dedicate acestui eveniment astronomic s-au concretizat în organizarea unei expoziții de lucrări plastice( desene, picturi, colaje), prezentări ppt, concurs de creație literară- Talent și praf de stele. Cele mai reprezentative lucrări au fost selectate și montate într-un colaj pentru expoziția virtuală.

La observarea eclipsei on line, Eclipse Party, eveniment organizat de Iranian Teachers Astronomy Union, ITAU, and Students’ International Network for Astronomy, SINA, alături de elevi și profesori din: Chile, Argentina, Bulgaria, Iran, Anglia, USA, din 14 decembrie 2020, între orele 4.30 pm- 7.30 pm, au participat 25 elevi( clasele a V a E, a VI a A,  a XI a A), coordonați de prof. Păunescu Iuliana și  ing. Ciocan Maria Dana.

Activitatea CLIL outdoor online, în limba  engleză, din 16 decembrie 2020, ora 12. 00, organizată  pentru nivelul gimnazial, coordonată de Școala Gimnazială nr. 168 din Bucureşti, a avut un real succes. Instrumentele utilizate în cadrul activității realizate de mentimeter, fișă de lucru online (online padlet with QR code), tabletă grafică, Test – kahoot, Expoziția virtuală, au fost realizate de profesori din unitățile școlare partenere. Elevii participanți s-au implicat activ, îndeplinind cu succes sarcinile de lucru, demonstrând reale abilități de a comunica în limba engleză cu ceilalți participanți la activitate, pe tema evenimentului astronomic, dar și în cadrul schimbului de bune practici.

26_Iuliana Paunescu_ CNPREGINA MARIA DEVA_bun

 

26_Iuliana Paunescu_ CNPREGINA MARIA DEVA_1_engl