Azi, 03.12.2020, ambasadoarele junioare Chifor Alexia, Dărăbanț Ana și Florea Denisa au onorat titlul de Școală Ambasador a PE obținut la finele anului școlar 2019-2020, moderând una dintre cele mai interesante activități bazată pe o temă de strictă actualitate: ”Productivitatea pe timpul pandemiei”. Activitatea desfășurată împreună cu elevii clasei 10A, a fost extrem de bine structurată, având următorul conținut:
– Introducerea proiectului
– Ce este Coronavirus?
– Productivitatea pe timpul pandemiei
– Informare asupra soluțiilor găsite de UE pentru ajutorarea statelor membre, pe timpul pandemiei
– Feedback și întrebări
Tinerii au fost informați cu privire la modalitatea de ajutorare reciprocă a statelor UE în combaterea Covid-19, la impactul economic al stării de pandemie, a măsurilor concrete luate de UE în lupta împotriva răspândirii coronavirus.
Cele mai aprinse discuții au fost pe baza întrebărilor ”Ce înseamnă pandemia pentru voi?”, ”Ce este diferit acum față de începutul pandemiei?”, ”Cum v-a afectat pandemia stilul de viață?”. Ca o concluzie a acestei activități: ”Este important să știm că noi, personal, nu putem controla noul coronavirus, însă putem ajuta la controlul propriei noastre reacții emoționale la acest nou virus.”
Felicitări ambasadoarelor junioare pentru implicare și elevilor pentru colaborare!